Lietiniai su obuoliais
Autorius: AlminaP
Ingredientai:
Margarino VILNIUS kepiniams 100 g
Lietiniams: stiklinė
Miltų 1 stiklinės
Pieno 2 vnt
Kiaušinių 2 arbatinis šaukštelis
Cukraus 1 valgomas šaukštas
Alyvuogių aliejaus 1 žiupsnelis
Druskos 1 vnt
Įdarui: valgomi šaukštai
Obuolių 4 arbatinio šaukštelio
Cukraus 2
Cinamono ½ g
Apelsinų sulčių ½ g
Juodojo šokolado 50 valgomas šaukštas
Rikotos sūrio 100
Cukraus pudros 1
Paruošimas:
šplakti kiaušinius su pienu, cukrumi ir druska, įmaišyti miltus, pabaigoje įpilti alyvuogių aliejų. Iškepti lietinius (iš šio kiekio iškepu apie 10 lietinių).
Obuolius, nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Keptuvėje ištirpinti sviestą sudėti obuolius, apibarstyti cukrumi, išspausti pusės apelsino sultis, suberti cinamoną ir vis pamaišant kepti, kol obuoliai karamelizuosis. Apkeptus obuolius dėti ant lietinio ir lankstyti kaip tik norite (trikampiu, vokeliu, ). Prieš patiekiant blynus apkepti nedideliame kiekyje aliejaus iš abiejų pusių. Labai skanu patiekti su ištirpintu šokoladu ir rikotos sūriu išplaktu su cukraus pudra bei braškių uogiene.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.