Lietiniai su obuoliais
Ingredientai:
Margarino VILNIUS kepiniams 100 g
Lietiniams: stiklinė Miltų 1 stiklinės Pieno 2 vnt Kiaušinių 2 arbatinis šaukštelis Cukraus 1 valgomas šaukštas Alyvuogių aliejaus 1 žiupsnelis Druskos 1 vnt Įdarui: valgomi šaukštai Obuolių 4 arbatinio šaukštelio Cukraus 2 Cinamono ½ g Apelsinų sulčių ½ g Juodojo šokolado 50 valgomas šaukštas Rikotos sūrio 100 Cukraus pudros 1
Paruošimas:
šplakti kiaušinius su pienu, cukrumi ir druska, įmaišyti miltus, pabaigoje įpilti alyvuogių aliejų. Iškepti lietinius (iš šio kiekio iškepu apie 10 lietinių).
Obuolius, nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Keptuvėje ištirpinti sviestą sudėti obuolius, apibarstyti cukrumi, išspausti pusės apelsino sultis, suberti cinamoną ir vis pamaišant kepti, kol obuoliai karamelizuosis. Apkeptus obuolius dėti ant lietinio ir lankstyti kaip tik norite (trikampiu, vokeliu, ). Prieš patiekiant blynus apkepti nedideliame kiekyje aliejaus iš abiejų pusių. Labai skanu patiekti su ištirpintu šokoladu ir rikotos sūriu išplaktu su cukraus pudra bei braškių uogiene.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|