Rikotos keksas su šokoladu
Autorius: IndreS
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 150 g
Cukraus 200 g
Vanilinio cukraus 2 šaukšteliai
Kiaušinių 3 vnt
Rikotos 250 g
Miltų (naudojau Karališkus) 200 g
Kepimo miltelių 1,5 šaukštelio
Šokolado (naudojau įvairų - juodą, pienišką, kapotus Karakumus) 100 g
Paruošimas:
VILNIAUS margariną kepiniams išsukite su cukrumi iki purios masės. Sudėkite kiaušinius ir rikotą ir vėl gerai išsukite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į rikotos-kiaušinių masę. Truputį pamaišykite, suberkite šokoladą ir maišykite tol, kol neliks gumuliukų.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą (viršus tapo tamsiai rudas ir plyšo). Skaniausias atvėsęs su saldžia kakava :)
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.