Trupininis obuolių pyragas su romu
Autorius: AlminaP
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Miltų 2 stiklinės
Kepimo miltelių (11 gr.) 1 pakelis
Cukraus 150 g
Grietinės 1 valgomas šaukštas
Citrinos 1/2 vnt
Obuoliai 6 vnt
Vanilinio cukraus 1 pakelis
Romo 3 valgomi šaukštai
arba romo esencijos kepiniams 1 arbatinis šaukštelis
Paruošimas:
Į dubenį supilti miltus, cukrų, kepimo miltelius, gabaliukais supjaustytą margariną ir nutarkuota pusės citrinos žievelę. Minkyti tešlą, kol neliks sausų miltų. Paruoštą tešlą dėti į šaldytuvą (jei norite greitai kepti, dėkite į šaldiklį).
Obuolius nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Ant obuolių išspausti citrinos sultis ir sumaišyti su vaniliniu cukrumi ir Romu.
Į kepimo indą (aš naudoju apvalia silikoninę formą) sutarkuoti arba sutrupinti 3/4 tešlos. Ant tešlos uždėti paruoštus obuolius, ant obuolių sutarkuoti likusią tešlą. Pyragą kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 30 min.
PANAŠŪS RECEPTAI