Trupininis obuolių pyragas su romu
Autorius: AlminaP
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Miltų 2 stiklinės
Kepimo miltelių (11 gr.) 1 pakelis
Cukraus 150 g
Grietinės 1 valgomas šaukštas
Citrinos 1/2 vnt
Obuoliai 6 vnt
Vanilinio cukraus 1 pakelis
Romo 3 valgomi šaukštai
arba romo esencijos kepiniams 1 arbatinis šaukštelis
Paruošimas:
Į dubenį supilti miltus, cukrų, kepimo miltelius, gabaliukais supjaustytą margariną ir nutarkuota pusės citrinos žievelę. Minkyti tešlą, kol neliks sausų miltų. Paruoštą tešlą dėti į šaldytuvą (jei norite greitai kepti, dėkite į šaldiklį).
Obuolius nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Ant obuolių išspausti citrinos sultis ir sumaišyti su vaniliniu cukrumi ir Romu.
Į kepimo indą (aš naudoju apvalia silikoninę formą) sutarkuoti arba sutrupinti 3/4 tešlos. Ant tešlos uždėti paruoštus obuolius, ant obuolių sutarkuoti likusią tešlą. Pyragą kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 30 min.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.