Bandelės su cinamonu arba aguonomis
Autorius: AlminaP
Ingredientai:
Tešlai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 150 g
Pieno 500 ml
Mielių 50 g
Cukraus 150 g
Druskos 1 šaukštelis
Kardamono, malto 1 arbatinis šaukštelis
miltų (aukščiausios rūšies) 1 kg
Įdarui:
Sviesto arba margarino 75 g
Cukraus 100 g
Cinamono 1 šaukštas
Aptepti bandelėms 1 kiaušinis
Paruošimas:
Ištirpinti margariną. Supilti į jį pieną pašildytą iki maždaug 37 ° C., supilti mieles ištirpintas su šaukštu cukraus. Į pieną įmaišyti cukrų, druską, kardamoną, ir beveik visus miltus. Minkyti, kol tešla taps minkšta. (Jei reikia: pridėti daugiau miltų). Apdengti tešlą su rankšluosčiu ir 30 - 40 minučių leisti kilti.
Pabarstyti darbo paviršių miltais ir išminkyti tešlą kol nelips prie rankų, tada padalinti į tris dalis tešlą. Iškočioti stačiakampius ir ištepti minkštu margarinu (kambario temperatūros). Sumaišyti cukrų ir cinamoną ir pabarstyti ant tešlos storą sluoksnį. Suvynioti tešlą, supjaustyti apie cm storio griežinėliais. Padeti ant skardos ir leisti tešlai dar pakilti (po 30 minučių padidės apie du kartus). Galiausiai aptepti plaktu kiaušiniu ir pabarstyti cukrumi. Kepti 5-8 min. įkaitintoje orkaitėje 250-275C °. Atšaldyti uždengus rankšluosčiu.
PANAŠŪS RECEPTAI