Keksas su jogurto ir spanguolių įdaru
Autorius: PashakinskaiteK
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Reikės tešlai:
Cukraus 80 g
Kiaušinių 2 vnt
Kefyro 120 ml
Miltų 300 g
Kepimo miltelių 2 arbatiniai šaukšteliai
Druskos 1 žiupsnelis
Įdarui:
Natūralaus jogurto 200 ml
Riebios grietinės 2 valbomieji šaukšteliai
Cukraus 2 valbomieji šaukšteliai
Vanilinio cukraus 1 pakelis
Bulvių krakmolo 2 valbomieji šaukšteliai
Šaldytų spanguolių 1 sauja
Paruošimas:
Margariną ištirpinau, sumaišiau su cukrumi.
Į gautą masę įmušiau kiaušinius, supyliau kefyrą.
Mikseriu gerai viską sumaišiau.
Miltus sumaišiau su kepimo milteliais ir druska.
Subėriau į kiaušinių - kefyro masę.
Vėl viską gerai išmaišiau. Tešla turėtų būti tirštos grietinės konsistensijos.
Dabar gaminam įdarą - natūralų jogurtą sumaišiau su 2 šaukštais grietinės, vaniliniu cukrumi bei cukrumi be priedų.
Subėriau krakmolą ir spanguoles.
Dar kartą gerai išmaišiau įdarą.
Pailgą kepimo skardą ištepiau riebalais ir pabarsčiau miltais.
Pusę keksui skirtos tešlos supyliau į kepimo skardą.
Ant supiltos tešlos atsargiai sukrėčiau įdaro masę.
Tada ant viršaus supyliau paliktą kekso tešlą.
Nieko baisaus, jei viršutinis tešlos sluoksnis pasiskirstys nevienodai.
Tiesiog šakute atsargiai išlyginkite, kad pasiskirstytų ant viso paviršiaus ploto.
Kepiau 180 laipsnių orkaitėje 45 minutes.
Iškepęs keksas būna labai purus ir minkštas. Palaukite, kol atvės, nes kitaip nepavyks supjaustyti.
SKANAUS!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.