Varškės pyragas
Autorius: MarinaL
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Sausainiai 200 g
Graikiniai riešutai 70 g
Cinamonas truputį
Kremui:
Varškė (riebi) 500 g
Kiaušiniai 4 vnt
Cukrus 250 g
Grietinė 450 g
Braškių uogienė 2 valgomieji šaukšteliai
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Paruošimas:
Sausainius ir riešutus susmulkinti į trupinius.
Margariną išlydyti ir supilti į sausainių - riešutų masę.
Viską išmaišyti, suberti cinamoną.
Sudėti tešlą į kepimo indą. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių ir kepti 10 min. Iškeptą tešlą ataušinti.
Varškę pertrinti per sietelį, įmušti kiaušinius, viską sumaišyti. Tada sudėti cukrų, vanilę, uogienę. Viską suplakti vientisos masės.
Sudėti paruoštą įdarą į tešlą ir dar pašauti į orkaitę 50 min.
Iškeptą tortą atvėsinti, šaldytuve 6-8 val.
Prieš patiekiant papuošti tortą braškėmis
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.