Biskvitinis tortas su pistacijomis ir ananasų kremu
Autorius: SaulyteS
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 75 g
Trapiai tešlai:
Krakmolo 50 g
Miltų 100 g
Cukraus 50 g
Trynys 1
Biskvitiniai tešlai:
Kiaušiniai 4 vnt
Cukraus 160 g
Krakmolo 60 g
Miltų 60 g
Kepimo miltelių 2 nubraukti šaukšteliai
Maltų pistacijos riešutų 75 g
Ananasų kremui:
Ananasų sulčių 3/8 l
Cukraus 2 šaukštai
Krakmolo 50 g
Ananasų (šviežių arba konservuotų) 100 g
Balto želatinos 4 šaukšteliai
Grietinėlės 200 ml
Papuošimui:
Ananasų uogienės 1 šaukštas
Kapotų pistacijos riešutų 50 g
Skaidraus užpilo tortui 1 pakelis
Ananasų sulčių 1/4 l
Ananasų(šviežių arba konservuotų) 400 g
Paruošimas:
Trapios tešlos padas:
Miltus su cukrumi ir krakmolu sudėti į dubenėlį, berti cukrų, dėti trynį ir minkštus riebalus. tešlą suplakti su mikseriu ir pastatyti šaltai.
Tešla iškloti skardą išteptą riebalai (26 cm skersmens apvalią). Kepti 225 laipsnių orkaitėje 10-15 min. I6kepus5 torto pagrindą ataušinti formoje.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus su 4 šaukštais vandens elektriniu mikseriu išplakti iki standžių putų. plakant po truputį supilti cukrų.. Paskui maišiklio greitį sumažinti iki mažiausios padalos. Į baltymų masę po truputį įmaišyti trynius. Suberti miltus,krakmolą,kepimo miltelius bei pistacijos riešutus maltus. Viską išmaišyti. Tešlą kepti ant kepimo skardos išklotos popieriumi. ir kepti iki 220-225 laipsnių temp. įkaitintoje orkaitėje 12-15 min. Iškeptą biskvitą dėti ant audeklo pabarstyto cukraus pudrą.. Nulupti popierių ir ataušinti.
Ananasų kremui skirtas sultis sumaišyti su cukrumi bei krakmolu. Suberti mažais gabalėliais supjaustytus ananasus. nuolat maišant mišinį trumpai pavirti. supilti išbrinkintą ir nusunktą želatiną. Kremą ataušinti retkarčiais pamaišant. Vėliau įmaišyti išplaktą grietinėlę. Biskvitą tolygiai aptepti ananasų kremu. maždaug 4 šaukštus kremo palikti.
Biskvitą išilgai supjaustyti 4 cm pločio juostomis. Pirmąją juostą susukti ir dėti torto formos viduryje ant trapios tešlos pagrindo. Kitą juostą vynioti aplink pirmąją (tortą formuoti sraigės pavidalu). Tai daryti, kol torto forma bus pilna. Ant viršaus tepti likusį kremą. Tortą palaikyti šaldytuve, kad sustingtų. Paskui išimti iš formos. torto kraštus aptepti ananasų uogiene ir apibarstyti pistacijų riešutais. Užpilą tortui paruošti iš ananasų sulčių. Torto viršų papuošti ananasų gabalėliais ir aplieti užpilu.
PANAŠŪS RECEPTAI