„Saldus džiaugsmas”
Autorius: SalvinijaI
Ingredientai:
Tešlai: 125 g
Margarinas VILNIUS kepiniams
Miltų 1,5 stiklinės
Šaukštelis sodos 1 Arbatinis
Kepimo miltelių ¼ arbatinio šaukštelio
Kiaušiniai 2 vnt
Cukraus 1¼ stiklinės
Karšto vandens 1 stiklinė
Šokoladinės kakavos ½ stiklinės
Kremui:
Plakamos grietinėlės ½ litro
Cukraus 2 valgomi šaukštai
Romo esencijos
Papuošimui:
Juodojo šokolado 30 g
Paruošimas:
Gaminimas:
Kiaušinius, suminkštintą margariną ir cukrų išplakti iki baltos, purios masės. Karštame vandenyje ištirpinti kakavą. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir soda. Viską persijoti. Miltų mišinį, tirpintą kakavą dalimis sudėti į margarino masę.
Gautą tešlą sudėti į paruoštą kepimo formą. Kepti orkaitėje 180oC apie 50 min.
Grietinėlę, cukrų, romo esenciją gerai išplakti.
Atvėsusį pyragą perpjauti į tris dalis, sutepti kremu. Suformuoti tortą. Viršų, šonus papuošti plakta grietinėlė ir apibarstyti tarkuotu šokoladu.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.