„Saldus džiaugsmas”
Autorius: SalvinijaI
Ingredientai:
Tešlai: 125 g
Margarinas VILNIUS kepiniams
Miltų 1,5 stiklinės
Šaukštelis sodos 1 Arbatinis
Kepimo miltelių ¼ arbatinio šaukštelio
Kiaušiniai 2 vnt
Cukraus 1¼ stiklinės
Karšto vandens 1 stiklinė
Šokoladinės kakavos ½ stiklinės
Kremui:
Plakamos grietinėlės ½ litro
Cukraus 2 valgomi šaukštai
Romo esencijos
Papuošimui:
Juodojo šokolado 30 g
Paruošimas:
Gaminimas:
Kiaušinius, suminkštintą margariną ir cukrų išplakti iki baltos, purios masės. Karštame vandenyje ištirpinti kakavą. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir soda. Viską persijoti. Miltų mišinį, tirpintą kakavą dalimis sudėti į margarino masę.
Gautą tešlą sudėti į paruoštą kepimo formą. Kepti orkaitėje 180oC apie 50 min.
Grietinėlę, cukrų, romo esenciją gerai išplakti.
Atvėsusį pyragą perpjauti į tris dalis, sutepti kremu. Suformuoti tortą. Viršų, šonus papuošti plakta grietinėlė ir apibarstyti tarkuotu šokoladu.
PANAŠŪS RECEPTAI