Raffaello kremo, želės ir šviežių braškių tortas
Autorius: TomaG
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 180 g
Kiaušiniai 5 vnt
Cukrus 230 g
Aliejus 60 g
Miltai 230 g
Kepimo milteliai (tinka ir sodos žiupsnelis) 2 pakeliai
Vanilinis cukrus (kas kaip mėgsta)
Grietinėlė 450 g
Kondensuotas pienas 1 indelis
Kokoso drožlės 150 g
Smulknti migdolai
Šviežios braškės
Braškių želė 1 pakelis
Paruošimas:
BISKVITAS:
Kiaušinius LABAI gerai išplakame su cukrumi. Masė turėtų padidėti bent tris kartus (lieka baltos ''putos''). Išplakus kiaušinius sudedame miltus, aliejų, kepimo miltelius ar sodą, bei vanilinį cukrų. Viską dar kartą plakame iki vientisumo. Gautą masę padaliname į tris dalis (vienam lakštui du samčiai). Kepame tris atskirus biskvitus po 15-20 min. 200C.temperatūroje.

KREMAS:
Grietinėlę išplakame iki standumo. Paliekame šaldytuve. Ištirpiname margariną ir jį sumaišome su kondensuotu pienu. Į gautą masę pilame kokoso drožles, bei migdolus. Kai masė atvės ją sumaišome su grietinėle.

ŽELĖ PASIRUOŠIAME DAR PRIEŠ BISKVITŲ KEPIMĄ. JĄ NAUDOSIME JAU PRADĖJUSIĄ STINGTI.

TORTO PERTEPIMAS:
Į apvalią kepimo formą dedame pirmąjį biskvitą. Ant jo išdėliojame per pusę perpjautas braškes. ''Pastingusią'' želė sutriname su šakute, kad liktų masė panaši į šerbetą. Skistos želė ant braškiu nepilame, nes viskas susigertų į biskvitą. Labai atsargiai pasklaidome pirmąjį kremo sluoksnį ant braškių ir želė. Dedame antrąjį biskvit1. Vėl išdėliojame per pusę perpjautas braškes ir padengiame antru kremo sluoksniu ( kam skaniau gali dar kartą perdėti želė sluoksnį :) ) Tortą užbaigiame trečiu biskvitu ir likusiu kremu (galima naudoti ir tortam skirta glajų) Papuosiame pagal fantaziją :)
SKANAUS!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.