Varškės pyragas su kondensuotu pienu
Autorius: LauraB
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 90 g
Avižinių sausainių (galima naudoti ir arbatinius - Selga ar pan.) 200 g
Kondensuoto pieno su cukrumi 1 indelis
Kiaušiniai 3 vnt
Citrinos sultys 1 vnt
Konservuotų abrikosų arba persikų (galima naudoti ir kitus vaisius/uogas arba išvis gaminti be jų)
Paruošimas:
Sausainius susmulkiname. Išlydome VILNIAUS margariną kepiniams, jį sumaišome su trupintais sausainiais. Į sausainių-margarino kepiniams masę dar galima įpilti porą šaukštų romo/brendžio/amareto, kad būtų dar skaniau. Gautą masę suspaudžiame į apvalią kepimo formą ir kepame 200 C karštume orkaitėje 10 min. Kol pagrindas kepa, mikseriu sumaišome varškę, kondensuotą pieną, citrinų sultis. Įplakame kiaušinius. Iš orkaitės ištraukiame pagrindą, ant jo sudedame pjaustytus abrikosus ir ant viršaus supilame varškės kremą. Kepame 1val 170C orkaitėje. Išimamus atvėsinkite ir geriausia, jog prieš tiekdami ant stalo, bent porą valandų palaikytumėte šaldytuve, nes šiltas šis pyragas skanus, o šaltas - tobulas. Iškepusį pyragą galite papuoši vaisiais, uogomis, plakta grietinėle ar dar kitomis dekoracijomis.
Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.