Varškės pyragas su apelsinais
Autorius: SimonaP
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 120 g
Avižinių sausainių 200 g
Maltų aguonų 25 g
Philadelphia sūrio 400 g
Želatinos 10 g
Pusriebės varškės 400 g
Cukraus 1/2 stiklinės
Vanilinio cukraus 2 pakeliai
Citrinos nutarkuota žievelė ir sultys 1 vnt
Plakamosios grietinėlės 200 ml
Apelsinų žele 1 pakelis
Dideli apelsinai (be kauliukų) 3-4 vnt
Paruošimas:
1.Sausainius sudėti į tvirtą polietileninį maišelį ir kočėlu sutrinti, tada sukrėsti į indą, gerai sumaišykite su tirpintu margarinu,(as dar įbėriau saujelę tarkuoto šokolado) sausainių masę sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą apskritą skardą, tolygiai paskirstyti, suspausti ir padėti šaltai.Mano skarda 26cm skersmens.

2. Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje. Varškę pertrinti blenderiu ar per sieteli,suberti cukrų, vanilinį cukrų ir išsukti elektriniu plakikliu.I varškės masę suberti aguonas ,sudėti sūrį,suberti nutarkuotą citrinos žievelę ir viską gerai išmaišyti(šaukštu). Puode įkaitinti citrinų sultis, supilti ir ištirpinti želatiną, kiek atvėsusį mišinį atsargiai įmaišyti į varškės masę ir padėti šaltai. Kai pradės stingti, įmaišyti plaktą grietinėlę. Varškės masę sukrėsti ant avižinių sausainių papločio ir 4 val. dėti į šaldytuvą(aš skubėjau tai užteko valandos šaldymo kameroj).

3.. Apelsinus skersai supjaustyti griežinėliais, išdėliokite ant pyrago viršaus. Žele paruosti kaip nurodyta ant pakelio,tik perpus mažiau vandens pilti.Atvėsinti ir užpilti ant pyrago.Dėti į šaldytuvą.

Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI