Grybų,šoninės pyragas su pelėsiniu sūriu
Autorius: SimonaP
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 150 g
Kvietinių miltų 250 g
Kiaušiniai 3 vnt
Baziliko,rozmarino ar itališkų provanso žolelių 2 valgomieji šaukšteliai
Druskos
Įdarui:
Rūkytos kiaulienos šoninės 200 g
Konservuotų ar šviežių pievagrybių 200 g
Pomidorų padažo 2 valgomi šaukštai
Pomidorai 2 vnt
Didelis svogūnas 1 vnt
Skiltelės česnako 3 skiltelės
Balto pelesinio sūrio ,galima ir su mėlynu dėti ,skonis bus dar pikantiškesnis
Fermentinio sūrio
Kiaušiniai 3 vnt
Grietinės 200 g
Sezamai
Druska
Bazilikas
Paruošimas:
Tešlai skirtus produktus sumaišyti,suminkyti ir palikti porai valandų šaldytuve.Vėliau iškočioti plonai ir įtiesti y 26cm skersmens tortinę nuimamais kraštais,paliekant 2cm bortelius.Subadyti šakute.Kepti 190laips.temp.-15min.
Įdaras:svogūną supjaustyti žiedeliais,pakepti ant margarino VILNIUS,sudėti šoninę,pievagrybius,paskaninti prieskoniais.Kiaušinius suplakti su grietine,išspausti česnaką,paskaninti baziliku,druska.Ant apkepto pyrago pagrindo užtepti pomidorų padažo,kubeliais pjaustytą pelėsinį sūrį,sudėti grybų ir šoninės įdarą,griežinėliais pjaustytus pomidorus,tarkuotą sūrį,užpilti kiaušinių plakiniu ir gausiai apibarstyti sezamų seklomis.Kepti 180laipsn.temp.60min.Priklauso nuo orkaitės žinoma.Iškepusiam pyragui leisti šiek tiek pravėsti,tada jis būna tvirtesnis.Skanus ir šaltas ir karštas.Skanaus!:)
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.