Red Velvet tortas
Autorius: SimonaP
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 120 g
Kvietiniai miltai 250 g
Druska 0,5 arbat. šaukštelio
Kakava 15 g
Cukrus 300 g
Kiaušiniai 2 vnt
Vanilės ekstarkto 1 arbat. šaukštelis
Grietinėlės 240 ml
Raudonų maistinių dažų 4 valg. šaukštai
Actas 1 valg. šaukstas
Soda 1 arbat. šaukštelis
Kremas:
Kreminio surio Philadelphia 400 g
Grietinėlės 250 ml
Vanilės esencija 1 valg. šaukštas
Cukraus pudra 120 g
Žalatinos 1 val. šaukštas
Paruošimas:
Miltus sumaišyti su druska.Kakavą sumaišyti su dažais.Elektriniu plakikliu išplakti margariną su cukrumi,supilti vanilės esenciją,po viena sudėti kiaušinius,maistinius dažus.Mikserį nustatyti ant silpno režimo ir nuolat maišant po truputi sudėti miltus,supilti grietinėlę,bei sodą prieš tai sumaišytą su actu.Masė turi buti graži vientisa.Padalinti į dvi dalis ir pilti į kepimo formą.Kepti 175laipsn.temp.apie 13min.kol medinis pagaliukas bus sausas.Taip iskepti du biskvito lakštus.Ataušinti,apipjaustyti pagal norimą formą.Trupiniai bus naudojami papuošimui.
Kremas:į dubenį sudėti sūrį,atskirai išplakti grietinėlę su cukraus pudrą,supilti vanilės esenciją,ištirpintą želatiną viską sumaišyti iki vientisos masės.Kremą padėti šaltai apie 30min.kol pradės stingti.
Torto surinkimas:dėti biskvito lakštą,tepti kremu,deti antrą biskvitą ir sudėti likusę kremą,aptepti viršų ir šonus.Likusius biskvito gabaliukus susmulkinti blenderiu ir užtrupinti ant torto.Palikti šaldytuve stingti apie 6val.o dar geriau per naktį.Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.