Aguonų pyragas su kremu
Autorius: DovileZ
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 300 g
Aguonos 1 stiklinė
Cukrus 1 stiklinė
Kiaušiniai 2 vnt
Grietinė 1 stiklinė
Soda 0.5 šaukštelio
Kvietiniai miltai 1 stiklinė
Kondensuotas pienas, su cukrumi 1 vienetas
Pienas 2 stiklinės
Paruošimas:
Aguonas išvirti piene, perkošti ir su mėsmale.
Į aguonas sudėti cukrų, išplaktus kiaušinius, grietinę, sodą, nugesintą actu, miltus. Išmaišyti.
Tešlą sukrėsti į margarinu VILNIUS išteptą ir pabarstytą kepimo formą ir kepti laipsnių orkaitėje 30-40 min.
Sutirštintą kondensuotą pieną išsukti su margarinu VILNIUS kepiniams.
Atvėsusį pyragą perpjauti per pusę ir kremu.
Pyrago viršų papuošti savo nuožiūra palikti nepuoštą.
PANAŠŪS RECEPTAI