Braškių tortas
Autorius: SimonaP
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 120 g
Kvietiniai miltai 250 g
Druska 0,5 arbat.šaukšteliai
Kakava 15 g
Cukrus 300 g
Kiaušiniai 2 vnt
Vanilės ekstarktas 1 arbat.šaukštelis
Grietinėlė 240 ml
Raudoni maistiniai dažai 4 valg.šaukštai
Actas 1 arbat.šaukštelis
Soda 1 valg.šaukštas
Želės sluoksniui:
Šaldytų gervuogių ar kitų uogų 700 g
Spanguolių skonio želė 2 pakeliai
Kremui:
Kreminio sūrio Philadelphia 400 g
Kreminės varškės masės 200 g
Vanilės esencijos 1 valg.šaukštas
Cukraus pudros 120 g
Riebios plakamosios grietinėlės 300 ml
Želatina 1 valg.šaukštas
Papuošimui:
Braškės,šokoladas...
Paruošimas:
Eiga:
Uogas atšildome,nusausinam.Želė užpilame verdančiu vandeniu tik mažesniu kiekiu vandens(vietoj 1l-0,7l),išmaišome,atvėsiname.Uogas sudedame į 20cm skersmens tortinę nuimamais kraštais,užpilame žele ir paliekame sustingti.
Miltus sumaišyti su druska.Kakava sumaišyti su dažais.Elektriniu plakikliu išplakti VILNIAUS margariną kepiniams su cukrumi,supilti vanilės esenciją,po vieną sudėti kiaušinius,maistinius dažus.Mikserį nustatyti ant silpno režimo ir nuolat maišant po truputi sudėti miltus,supilti grietinėlę,bei sodą prieš tai sumaišytą su actu.Masė turi būti graži, vientisa.Padalinti į dvi dalis ir pilti į kepimo formą 26cm skersmens.Kepti 175laipsn.temp.apie 13min.kol medinis pagaliukas bus sausas.Taip iškepti du biskvito lakštus.Ataušinti.
Kremas:
Į dubenį sudėti sūrį,varškės masę,supilti vanilės esenciją.Atskirai,iki standumo išplakti grietinėlę su cukraus pudra.Į varškės ir sūrio masę supilti ištirpintą želatiną sudėti grietinėlę,viską sumaišyti iki vientisos masės.Kremą padėti šaltai apie 30min.kol pradės stingti.
Torto surinkimas:
Į tortinę nuimamais kraštais,26cm skersmens,dėti pirmą biskvito lakstą,aptepti kremu.Per vidurį dėti sustingusį želės ir uogų lakštą,aptepti kremu ir uždengti antru biskvito sluoksniu.Viršų aptepti likusiu kremu.Deti į šaldytuvą 3val.kol sustings.Išėmus tortą,atsargiai nuimti tortinės kraštus ir pabaigti puošti pagal fantaziją.Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI