Velykinis vyniotinis su špinatais ir lašiša
Autorius: InesaB
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Šaldytų špinatų 400 g
Kiaušinių (atskirti trynius nuo baltymų) 5 vnt
Miltų 2 valg. šaukštų
Varškės 250 g
susmulkintu džiovintų pomidorų
druskos
Silpnai sūdytos lašišos 300 g
Paruošimas:
Šaldytus špinatus pamerkti į šaltą vandenį. Kai atitirps, gerai nuspausti ir susmulkinti blenderiu kartu su kiaušinių tryniais, miltais ir margarinu ir druska. Atskirai išplakti baltymus iki standžių putų ir įmaišyti į gautą masę. Skardą iškloti kepimo popieriumi ir paskleisti gautą špinatų biskvitą lygiu sluoksniu. Kepti 190 C orkaitėje apie 15 min., kad masė sutvirtėtų.Varškę išmaišyti su džiovintais pomidorais.Iškeptą špinatų lakštą apversti ant kepimo popieriaus, nulupti popierių, ant kurio kepė ir palaukti, kol atvės. Visą špinatų lakšto paviršių ištepti paruošta varške, ant viršaus išdėlioti lašišos gabalėlius ir susukti vyniotinį. Padėti į šaldytuvą 2 val. kad sustingtų. Pjaustyti riekelėmis aštriu peiliu.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.