Gaivus tortas su braškėmis
Autorius: AlminaP
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 150 g
Cukrus 0,5 stikl.
Miltai nepilna 1 stikl.
Citrina 0,5 vnt
Kepimo milteliai 11 g
Kiaušiniai 3 vnt
Grietinė 0,5 stikl.
Kremui
Maskarponės sūrio 250 g
Rikotos sūrio 500 g
Grietinėlės 100 ml
Cukraus 0,5 stiklinės
Želatino 2 šaukštai
Citrinos 0,5 vnt
Braškių 250 g
Paruošimas:
Vandens vonelėje ištirpiname margariną. Atskirime trynius nuo baltymo. Išsukame Trynius su puse stiklinės cukraus ir puse stiklinės grietinės. Tada sutarkuojame pusės citrinos žievelės ir išspaudžiame pusės citrinos sulčių, sudedame pakeli kepimo miltelių. Viską gerai išmaišome, tada suberiame stiklinę miltų ir išmaišome kol gausis vienalytė masė ir supilame ištirpintą "Vilniaus" margariną. Viską gerai išmaišome iki vienalytės masės (ji turi gautis grietinės tirštumo) ir sukrečiame i kepimo indą. Aš naudoju silikoninį, bet tinka ir stiklinis ir skardinis. Kepame apie 20 min. 200 laipsnių karštumo orkaitėje.
Grietinėlę išplakti su šaukštu cukraus, sudėti maskarponės sūrį, sudėti likusi cukrų, rikotos sūrį ir viską vėl gerai išplakti su plakikliu iki purios masės. Plakant supilti piene išbrinkintą želatiną ir išspausti pusės citrinos sultis. Gautą masę sukrėsti ant atšalusio pagrindo, gražiai išlyginti. Kai masė pradės stingti puošti braškėmis. Tortą reikėtų bent per naktį palaikyti šaldytuve. Torto šonus puošti migdolų arba kokoso drožlėmis.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.