Empanada su tunu
Autorius: AlminaP
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Tešlai:
Miltų 250 g
Mielių 25 g
Cukraus 1 arbatinis šaukštelis
Mineralinio vandens 150 ml
Druskos 1/2 arbatinio šaukštelio
Įdarui:
Paprika 2 vnt
Dideli svogūnai 2 vnt
Kiaušiniai 2 vnt
Pomidorų savo sultyse 300 g
Tunų savo sultyse 1 indelis
Česnako 2 skiltelės
Druskos ir pipirų pagal skonį
Prieskoninių žolelių
Paruošimas:
Visų pirma pasigaminame tešlą. Mieles išsukti su cukrumi, supilti vandenį ir leisti 15 min. išpukšloti mielėms. Tada suberti druską miltus, sutrupinti margariną ir užminkyti tešlą. Kol tešla kyla, pasigaminame įdarą.
Įkaitiname aliejų keptuvėje, pakepiname susmulkintą česnaką ir svogūnus supjaustytus juostelėmis, tada sudedame susmulkintas paprikas. Suminkštėjus paprikoms, dedame pomidorus savo sultyse ir troškiname apie dešimt minučių. Pabaigoje sudedame susmulkintus kietai virtus kiaušinius ir tuną. Pagardiname žolelėmis, pipirais ir jei dar norisi įberiame druskos. Tešlą daliname į dvi dalis. Iškočiojame norimos formos laštą pagal kepimo formą. Pirmas didesnis ir turi dengti kraštus. Sukrečiame troškintas daržoves su tunu. Ant viršaus dedame antrą lakštą ir sandariai užlankstome kraštus. Aptepame plaktu kiaušiniu. Kepame apie pusvalandį ( kol gražiai pageltonuos) įkaitintoje 200C temp. orkaitėje.
PANAŠŪS RECEPTAI