Burnoje tirpstantis tortas su Maskarpone
Autorius: DianaS
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 150 g
Sausainių (gali būti Gaidelis) 225 g
Migdolų 100 g
Maskarponės sūrio 500 g
Kondensuoto pieno 1 indelis (385 g)
Medaus (geriau skysto) 1 valg. šaukštas
Plakamosios grietinėlės 250 g
Šaukštai želatinos 3 valg
Paruošimas:
Migdolus pakepinti sausoje keptuvėje ir gana grubiai susmulkinti. Sausainius sutrinti elektriniu smulkintuvu kuo smulkiau. Sumaišyti kartu su riešutais ir užpilti tirpintu margarinu. Gautą masę sudėti į atsegamą kepimo formą ir suformuoti dugną bei neaukštus kraštelius. Dėti į šaldytuvą ir pasiruošti įdarą.
Įdarui grietinėlę išplakti iki standžių putų. Išmaišyti maskarponę, kondensuotą pieną ir medų. Įmaišyti grietinėlę ir supilti vandenyje išbrinkintą ir po to ištirpintą želatiną. Paruoštą įdarą supilti į kepimo formą ant sausainių pagrindo. Dėti į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms ir ... SKANAUS!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.