Skanieji kibinai
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 250 g
Tešlai: Miltų 4 stiklinės (po 250ml) Kiaušiniai 3 vnt Grietinės 200 g Žiupsnelis druskos Įdarui: Kiaulienos mėsos (kumpis arba sprandinė) 600-700 g Svogūnai 5 vnt Druskos ir pipirų pagal skonį Kibinams aptepti reikalingas išplaktas kiaušinis. 1 vnt
Paruošimas:
Pirmiausiai reikia sutarkuoti margariną, suberti miltus, sudėti grietinę ir įberti druskos ir minkyti tešlą. Jei tešla dar kimba prie rankų reikia įdėti miltų ir minkyti kol nebelimpa. Išminkius tešlą ją reikia pasidalinti į 18 gabaliukų ir padėti į šaldytuvą kokia 1 val. atšalti.
Įdarui mėsytę reikia susipjaustyti kuo smulkesniais kubeliais, svogūnus taip pat supjaustyti smulkiais kubeliais pridėti druskos ir pipirų. Atšaldytą tešlą kočioti ir formuoti kibinus. Sudėjus į skardą pabarstytą miltais (ar išklotą kepimo popieriumi) kibinus ir aptepus kiaušinio plakiniu, pašauti juos į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepti apie 1 val kol gražiai paruduos. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|