Skanieji kibinai
Autorius: AurelijaA
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 250 g
Tešlai:
Miltų 4 stiklinės (po 250ml)
Kiaušiniai 3 vnt
Grietinės 200 g
Žiupsnelis druskos
Įdarui:
Kiaulienos mėsos (kumpis arba sprandinė) 600-700 g
Svogūnai 5 vnt
Druskos ir pipirų pagal skonį
Kibinams aptepti reikalingas išplaktas kiaušinis. 1 vnt
Paruošimas:
Pirmiausiai reikia sutarkuoti margariną, suberti miltus, sudėti grietinę ir įberti druskos ir minkyti tešlą. Jei tešla dar kimba prie rankų reikia įdėti miltų ir minkyti kol nebelimpa. Išminkius tešlą ją reikia pasidalinti į 18 gabaliukų ir padėti į šaldytuvą kokia 1 val. atšalti.

Įdarui mėsytę reikia susipjaustyti kuo smulkesniais kubeliais, svogūnus taip pat supjaustyti smulkiais kubeliais pridėti druskos ir pipirų.

Atšaldytą tešlą kočioti ir formuoti kibinus.

Sudėjus į skardą pabarstytą miltais (ar išklotą kepimo popieriumi) kibinus ir aptepus kiaušinio plakiniu, pašauti juos į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepti apie 1 val kol gražiai paruduos.

Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.