Citrininis keksas
Autorius: AlminaP
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 75 g
Cukraus 75 g
Miltų 150 g
Razinų 100 g
Romo arba brendžio 3 šaukštai
Citrinos 1/2 vnt
Kiaušiniai 2 vnt
Žiupsnelis druskos
Kepimo miltelių 1 arbatinis šaukštelis
Vanilinio cukraus 2 arbatiniai šaukšteliai
Paruošimas:
Razinas nuplauti ir užpilti brendžiu. Kambario temperatūros margariną VILNIUS išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, žiupsneliu druskos, kiaušiniais ir pusės citrinos sultimis (apie 2 arbatinius šaukštelius). Į gerai išplaktą margariną su cukrumi ir kiaušiniais suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, gerai išmaišyti. Tada suberti razinas ir sutarkuotą pusės citrinos žievelę. Viską gerai išmaišyti ir sukrėsti į kepimo formą. Jei naudojate ne silikoninę ar tefloninę formą, reikėtų patepti dugną ir šonus aliejumi ir pabarstyti džiuvėsėliais. Kepti 40-45 min. 180C temperatūroje. Patikrinti ar keksas iškepęs galite kaip ir kitus kepinius- sausu pagaliuku. Jei įsmeigus ir ištraukus pagaliukas sausas, vadinasi kepinys jau iškepęs.
PANAŠŪS RECEPTAI