Citrininis keksas
Autorius: AlminaP
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 75 g
Cukraus 75 g
Miltų 150 g
Razinų 100 g
Romo arba brendžio 3 šaukštai
Citrinos 1/2 vnt
Kiaušiniai 2 vnt
Žiupsnelis druskos
Kepimo miltelių 1 arbatinis šaukštelis
Vanilinio cukraus 2 arbatiniai šaukšteliai
Paruošimas:
Razinas nuplauti ir užpilti brendžiu. Kambario temperatūros margariną VILNIUS išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, žiupsneliu druskos, kiaušiniais ir pusės citrinos sultimis (apie 2 arbatinius šaukštelius). Į gerai išplaktą margariną su cukrumi ir kiaušiniais suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, gerai išmaišyti. Tada suberti razinas ir sutarkuotą pusės citrinos žievelę. Viską gerai išmaišyti ir sukrėsti į kepimo formą. Jei naudojate ne silikoninę ar tefloninę formą, reikėtų patepti dugną ir šonus aliejumi ir pabarstyti džiuvėsėliais. Kepti 40-45 min. 180C temperatūroje. Patikrinti ar keksas iškepęs galite kaip ir kitus kepinius- sausu pagaliuku. Jei įsmeigus ir ištraukus pagaliukas sausas, vadinasi kepinys jau iškepęs.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.