Tortas "Vazonikas su gėlėmis"
Autorius: SaulyteS
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
kiaušiniai 3 vnt
Miltai 30 g
Krakmolo 30 g
Cukraus 50 g
Kepimo miltelių 1 arbat. šaukštel.
Kremas: Mascarponės sūrio 500 g
Natūralaus rūgpienio 200 g
Vanilinio cukraus 0,5 arbat. šaukštel.
Cukraus 180 g
Citrinos sultys 1 vnt
Želatinos 30 g
Spanguolės 100 g
Paruošimas:
Gaminimas: Biskvitas - baltymus išplakti iki standžių putų, suberti cukrų ir išplakti. Po to po vieną įmaišome trynius.Išsukame iki vientisos masės.Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais ir suberiame į masę.Skardą ištepame su Vilniaus margarinu ir supilame tešlą ir kišame į orkaitę 12- 15 min.(priklauso nuo orkaitės). Kremas: Želatiną užpilame su 100 ml. šalto vandens ir palaikome, kol išbrinks. Išplakame rūgpienį su sukrumi, citrinos sultimis, vanilinu ir mascarponės sūriu. Spanguoles sutraiškome su blenderiu ir sudedame į kremą, viską gerai išplakame.Želatiną išbrinkusią pakaitiname,kad ištirptų ir atvėsinus supilame į kremą, viską išmaisome.Iškepusį ir atvėsintą biskvitą išimame ir padedame į lėkštę, kurioje jis bus, bet prieš tai padaliname į kelias dalis ir apjuosiame su nuimama forma ir sukrečiame kremą, gražiai sulyginame,ir taip visus sluoksnius padarome. Iš specialios masės papuošiame tortą. Ir dedame porai valandų į šaldytuvą Skanaus!.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.