Mėlynių želė tortas
Autorius: Zivile
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Kvietinių miltų 180 g
Kepimo miltelių 0.5 arbat. šaukštel.
Kiaušiniai 2 vnt.
Druska 1 žiups.
Cukraus 100 g
želatina 30 g
Mėlynės 250 g
Jogurtas 1 l
želė 1 pakelis
Paruošimas:
Kiaušinius 3 minutes plakti mikseriu vidutiniu greičiu. Palaipsniui suberti cukrų ir dar plakti 3 minutes.Maža srovele supilti ištirpdintą ir atvėsintą margariną. Suberti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska, ir išmaišyti mažiausiu greičiu. Dėti tešlą į konditerinį maišelį ir į skardas, išklotas kepimo popieriumi, išspausti 3 – 4 cm dydžio sausainius(apvalius ar pailgus), paliekant tarp jų kelių centimetrų tarpus. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 7 – 8 minutes, kol sausainiai pagels. O tuo tarpu kol kepa sausainiukai imam želė pakiuką ir pagaminam pagal nurodytą aprašymą.Atvėsus supilam i normimą formą(aš naudoju stiklinę formą 25 cm ilgio 15 cm pločio).Forma turi but be jokių tarpų.Išpilam želė ir laukiam kol ims stingti,i pabaigą stingimo sutubdom sausainiukus.Svarbu kad jie būtų sutubdomi ant dar nevisai sustingusios želė,kitaip užpylus jogurto juos iškels i viršų. Išbrinkinus želatiną su trupučiu šalto vandens,ja ištirpdome ant silpnos ugnies,ir čiut pravėsus supilame plona srovele i plakamą jogurtą.Mėlynes sutrynus trintuvu taip pat supilt i jogurtą.Tuomet atsargiai supilti ant jau sustingusio želė sluoksnio su sutubdytais sausainiukais.Palaukti kol viskas sustengs ir SKANAUS O dabar puiki proga pasikviesti draugų ir pavaišinti tikru vasarišku želė tortuku !!!
Recepto istorija:
TIKRAS VASAROS SKONIS VIENAME KASNYJE
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.