Šokoladinis tortas su braškėmis
Ingredientai:
Margarino VILNIUS kepiniams 80 g
kiaušiniai 6 vnt
cukraus 180 g
miltų 120 g
kakavos 60 g
vanilinio cukraus 1 a.š.
grietinės (bent 30%) 100 ml
Užpildymui ir apdailai:
braškių 350 g
grietinės (bent 30%) 250 ml
juodojo šokolado 300 g
vanilinio cukraus 1 a.š.
cukraus 1 v.š.
Paruošimas:
Biskvitas:

atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų.

Trynius išsukame su cukrumi ir išlydytu margarinu VILNIUS kepiniams.

Dedame vanilinio cukraus, grietinės ir gerai išmaišome.

Galiausiai įmaišome gerai išplaktus baltymus.

Į plakinį suberiame miltus, kakavą ir krakmolą. Išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Jei tešla gaunasi per skysta ar per tiršta, galima reguliuoti, įberiant daugiau miltų ar grietinės.

Kepimo formą patepame margarinu VILNIUS kepiniams ir supilame tešlą. Biskvitas neturi būti nei per storas, nei per plonas. Formuojant, turėkite omenyje, kad iškepusį biskvitą perpjausime per pusę.

Kepame biskvitą 175 laipsnių orkaitėje apie 25-30min.

Susmulkintą šokoladą ištirpiname karšto vandens vonelėje, kol gaunasi skystas šokoladas.

Grietinę skirtą užpildymui labai gerai išplakame kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakame su mikseriu.

Iškepusį ir atvėsusį biskvitą perpjauname per pusę.

Vieną lakštą dedame ant didelės lėkštės (didesnė, nei mūsų torto forma) ir aptepame ištirpintu šokoladu.

Ant viršaus užtepame paruoštos grietinės.

Ant grietinės sluoksnio sudedame braškes.

Galiausiai dedame likusį biskvitinį lakštą ir aptepame visą tortą likusiu šokoladu.

Tortą dedame į šaldytuvą bent 3 val.

Skanaus :)

PANAŠŪS RECEPTAI