Vaisių tortas
Ingredientai:
Margarino VILNIUS kepiniams 100 g
miltų 150 g
trynys 1 vnt
cukraus 3 šaukštai
druskos 1 žiupsnelis
citrinos sutrintos žievelės 0.5 vnt
vanilinio cukraus 1 šaukštelis
Įdarui:
varškės 500 g
vyšnių likerio 5 šaukštai
vanilės lazdelės 1 vnt
cukraus 100 g
želatinos 8 šaukšteliai
grietinėlės 200 ml
braškių 200 g
Papuošimui:
apelsino 1 vnt
vyšnių 1 didelė sauja
didelių braškių 8 vnt
Paruošimas:
Orkaitę įkaitinti iki 175 C temperatūros. Miltus persijoti ant lentos ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sudėti trynį, įberti cukrų, druskos, trintą citrinos žievelę, vanilinį cukrų ir margariną. Viską pradedant nuo išorės suminkyti į vientisą trapią tešlą. Ją iškočioti ant riebalais išteptos torto formos dugno ir kepti 10-12 min.

Įdarui varškę sumaišyti su vyšnių likeriu, susmulkinta vanilinės lazdelės šerdimi bei cukrumi. Įmaišyti ištirpintą želatiną. Į varškės masę sudėti iki standžios konsistencijos išplaktą grietinėlę.

Ant iškepusio ir atvėsusio vaisių torto pagrindo (torto forma turi būti su nusiimančiais šonais) dedame nuplautas braškes, supilame varškės įdarą ir paliekame šaldytuve bent 2 valandoms.

Torto viršų puošiame turimais vaisiais.

PANAŠŪS RECEPTAI