Braškinis tortas
Ingredientai:
braškių 400 g
Tešlai:
Margarino VILNIUS kepiniams 50 g
kiaušiniai 2 vnt
kepimo miltelių 2 šaukšteliai
miltų 2 stiklinės
pieno 0.5 stiklinės
Kremui:
plakamosios grietinėlės 200 ml
riebios grietinės 200 ml
cukraus pudros 150 g
citrinos sulčių 1 v.š.
Paruošimas:
Kiaušinius išsukame su cukrumi.

Supilame ištirpintą margariną VILNIUS kepiniams ir gerai išmaišome.

Į plakinį suberiame kepimo miltelius, miltus. Gerai išmaišome. Kad tešla nebūtų per kieta įpilame šiek tiek pieno. Tešlą galima reguliuoti įpilant daugiau pieno ar beriant daugiau miltų.

Kepimo skardas patepame margarinu VILNIUS kepiniams.
Iš tešlos formuojame du biskvitinius lakštus.

Kepsime 175 laipsnių orkaitėje apie 30min.
Kol kepa biskvitiniai lakštai pasiruošiame kremą ir braškes.

Braškes nuplauname ir supjaustome griežinėliais.

Plakamą grietinėlę sumaišome su grietine, suberiame cukraus pudrą, pilame citrinos sulčių ir gerai išplakame su mikseriu. Jei kremas per rūgštus, galima dėti daugiau cukraus.

Vieną, atvėsusį biskvitinį lakštą dedame ant didelės lėkštės ir viršų aptepame kremu. Ant viršaus sudedame braškių griežinėlių.

Ant braškių ir kremo sluoksnio uždedame antrąjį biskvitinį lakštą.
Torto šonus ir viršų aptepame likusiu kremu ir ant viršaus sudedame braškių griežinėlius.

Tortą šaldytuve reikėtų palaikyti 3-4 val.

Skanaus :)

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.