Braškinis tortas
Ingredientai:
braškių 400 g
Tešlai: Margarino VILNIUS kepiniams 50 g kiaušiniai 2 vnt kepimo miltelių 2 šaukšteliai miltų 2 stiklinės pieno 0.5 stiklinės Kremui: plakamosios grietinėlės 200 ml riebios grietinės 200 ml cukraus pudros 150 g citrinos sulčių 1 v.š.
Paruošimas:
Kiaušinius išsukame su cukrumi.
Supilame ištirpintą margariną VILNIUS kepiniams ir gerai išmaišome. Į plakinį suberiame kepimo miltelius, miltus. Gerai išmaišome. Kad tešla nebūtų per kieta įpilame šiek tiek pieno. Tešlą galima reguliuoti įpilant daugiau pieno ar beriant daugiau miltų. Kepimo skardas patepame margarinu VILNIUS kepiniams. Kepsime 175 laipsnių orkaitėje apie 30min. Braškes nuplauname ir supjaustome griežinėliais. Plakamą grietinėlę sumaišome su grietine, suberiame cukraus pudrą, pilame citrinos sulčių ir gerai išplakame su mikseriu. Jei kremas per rūgštus, galima dėti daugiau cukraus. Vieną, atvėsusį biskvitinį lakštą dedame ant didelės lėkštės ir viršų aptepame kremu. Ant viršaus sudedame braškių griežinėlių. Ant braškių ir kremo sluoksnio uždedame antrąjį biskvitinį lakštą. Tortą šaldytuve reikėtų palaikyti 3-4 val. Skanaus :)
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2021 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|