Braškinis tortas
Ingredientai:
Margarino VILNIUS kepiniams 100 g
maskarponės sūrio 500 g
jogurto su persikais 500 ml
natūralių apelsinų sulčių su tirščiais 200 ml
šviežių braškių 500 g
želatino 30 g
cukraus arba cukraus pudros 150 g
sausainių (labai tinka selga airiško likerio skonio arba karameliniai) 250 g
cukraus pudros 1 v.š.
Paruošimas:
Sausainius sumalti (geičiausia tai padaryti galima su elektriniu smulkintuvu), sudėti ištirpintą margariną, cukraus pudrą. Viską gerai išmaišyti ir gautą masę dėti į 170C temperatūros orkaitę 15 minučių. Bet galite ir nekepti, tiesiog leisti sustingti margarinui. Tačiau skonis keptų sausainių žymiai geresnis ir netrupa pjaustant tortą.

Kol pagrindas aušta, pasigaminame kremą.

Želatiną išbrinkyti užpylus apelsinų sultimis.

Maskarponės sūrį išplakti su jogurtu ir cukrumi. Pamažu supiltį ( pastoviai maišant) ištirpintą želatiną. Gautą kremą palaikyti šaldytuve apie 10-15min.

Kai kremas pradės stingti, supilkite jį ant atvėsusio sausainių pagrindo. Ant kremo viršaus dedame braškes. Leiskite braškėms tiesiog paskęsti kreme tiek, kad kyšotų tik viršūnėlės. Arba galite kremui labiau sustingus puošti kaip tik fantazija leidžia.

Praktiškai šis gaivus bei karališkai skanus tortas paruošiamas per 2 val. Beje ir skaniausias šviežias.

PANAŠŪS RECEPTAI