Rabarbarų trupiniuotis
Ingredientai:
Margarino VILNIUS kepiniams 150 g
aukščiausios rūšies miltų 300 g
kiaušinis 1 vnt
cukraus 100 g
grietinės 2 v.š.
kepimo miltelių 1 a.š.
rabarbarų stiebų 10-12 vnt
rudojo cukraus (galima ir paprastą cukrų naudoti) rabarbarų pabarstymui 2 v.š.
druskos 1 žiupsnelis
Paruošimas:
Sutarkuoti į dubenį margariną, suberti miltus, cukrų, druską, įdėti grietinę ir kiaušinį. Minkyti tešlą iki vientisos masės.

Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldiklį 30 min. Jei turite daugiau laiko ir kantrybės, laikykite apie 1-2 val. šaldytuve.

Rabarbarus nuplauti (lupti nebūtina) ir supjaustyti 1 cm ilgio kubeliais, apibarstyti cukrumi ir išmaišyti.

Į kepimo formą sutarkuoti burokine tarka 2/3 dalis tešlos, ant viršaus suberti rabarbarus.

Pabaigoje ant rabarbarų sutarkuoti likusią tešlą. Kepti 200 C temperatūroje apie 30 min., kol pyragas gražiai paraus.

Karštas labai skanus su trintomis braškėmis ir ledais.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.