Rabarbarų trupiniuotis
Ingredientai:
Margarino VILNIUS kepiniams 150 g
aukščiausios rūšies miltų 300 g kiaušinis 1 vnt cukraus 100 g grietinės 2 v.š. kepimo miltelių 1 a.š. rabarbarų stiebų 10-12 vnt rudojo cukraus (galima ir paprastą cukrų naudoti) rabarbarų pabarstymui 2 v.š. druskos 1 žiupsnelis
Paruošimas:
Sutarkuoti į dubenį margariną, suberti miltus, cukrų, druską, įdėti grietinę ir kiaušinį. Minkyti tešlą iki vientisos masės.
Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldiklį 30 min. Jei turite daugiau laiko ir kantrybės, laikykite apie 1-2 val. šaldytuve. Rabarbarus nuplauti (lupti nebūtina) ir supjaustyti 1 cm ilgio kubeliais, apibarstyti cukrumi ir išmaišyti. Į kepimo formą sutarkuoti burokine tarka 2/3 dalis tešlos, ant viršaus suberti rabarbarus. Pabaigoje ant rabarbarų sutarkuoti likusią tešlą. Kepti 200 C temperatūroje apie 30 min., kol pyragas gražiai paraus. Karštas labai skanus su trintomis braškėmis ir ledais.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|