Obuolių pyragas su ledais
Ingredientai:
Tešlai:
kiaušiniai 4 vnt.
cukraus 150 g
druskos 1 žiupsnelis
miltų 150 g
kepimo miltelių 1 žiupsnelis
Įdarui:
Margarino VILNIUS kepiniams 80 g
dideli obuoliai 6 vnt
cukraus 1 v.š.
Garnyrui:
ledų 250 ml
Paruošimas:
Kiaušinius reikia išplakti su cukrumi.

Įberti žiupsnelį druskos ir kepimo miltelių.

Į gautą masę berti miltus, nuolatos maišant, kad nesusidarytų gumuliukų. Jei tešla visgi gavosi per kieta, galima įpilti šlakelį karšto vandens ar pieno.

Tešlą reikėtų susukti į maistinę plėvelę ar foliją ir palaikyti šaldytuve apie 30 min.

Kol tešla šaldytuve, pasigaminame įdarą.

Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais.

Obuolius pakaitiname ant margarino. Galiausiai sumaišome su cukrumi.

Tešlą pasidaliname į dvi dalis ir plonai iškočiojame.

Viena tešlos dalimi išklojame kepimo formą. Prieš tai kepimo formą reikėtų ištepti margarinu.

Ant tešlos sudedame paruoštą obuolių masę.

Galiausiai obuolius užklojame likusia tešla.

Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros. Pyragą kepame 50-60 min.

Kartu su pyragu patiekiame vanilinių ledų. Papuošimui galima naudoti turimus žalumynus.

Skanaus:)

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.