Šokoladinis tortas
Ingredientai:
Tešlai:
Margarino VILNIUS kepiniams 100 g
cukraus 100 g
kiaušiniai 3 vnt
miltų (~150g) 1 stiklinė
juodojo šokolado 150 g
kepimo miltelių 1 šaukštelis
Pertepimui:
braškių 250 g
cukraus 1 v.š.
Papuošimui:
juodojo šokolado 200 g
baltojo šokolado 50 g
graikinių riešutų 150 g
Paruošimas:
Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių.

Trynius išplakame su cukrumi. Kartu įmaišome ir ištirpintą margariną VILNIUS.
Ištirpiname šokoladą. Jį išmaišome kartu su baltymais, miltais ir kepimo milteliais.

Į gautą masę supilame trynių plakinį ir išmaišome.
Tešlą pasidaliname į tris dalis.

Gerai iškočiojame.

Pertepimas lengvai pasigaminamas. Braškes sutriname su cukrumi. Jei neturite šviežių braškių tinka ir uogienė.

Į kepimo formą (išklotą kepimo popieriumi) sudedame vieną trečdalį tešlos. Ant tešlos tepame sluoksnį trintų braškių.

Ant viršaus dedame kitą tešlos lakštą ir jį taip pat iš viršaus patepame trintomis braškėmis.

Ir galiausiai uždedame likusią tešlą.

Tortą kepame 180-200 laipsnių orkaitėje apie 40-50 min.

Iškepusį tortą atvėsiname, papuošiame ištirpintu juoduoju ir baltuoju šokoladu. Aptepiau ir torto viršų, ir šonus. Aplink tortą sudėjau graikinių riešutų. Tačiau puošimas jau kiekvieno pasirinkimas ;)

Papuoštą šokoladu tortą bent 2 val. reikėtų dėti į šaldytuvą.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.