Vyšnių keksas
Ingredientai:
Margarino VILNIUS kepiniams 250 g
cukraus 200 g
kiaušiniai 4 vnt
vanilinio cukraus 1 v.š.
druskos 1 žiupsnelis
miltų 400 g
kepimo miltelių 1 a.š.
pieno 0,5 stiklinės
vyšnių (be kauliukų) 300 g
Paruošimas:
Margariną išplakame su cukrumi.

Pakaitomis suberiame druską, vanilinį cukrų ir įmušame kiaušinius.

Kai gerai išmaišome, suberiame vyšnias ir dar kartą išmaišome.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir po vieną šaukštą dedame į kiaušinio plakinį, nuolatos maišant.

Jei reikia šiek tiek įpilame ir pieno. Tešla turi sunkiai varvėti nuo šaukšto.

Tešlą sudėti į margarinu pateptą kepimo skardą ir kepti orkaitėje (175 C) apie 1 valandą.

PANAŠŪS RECEPTAI