Močiutės obuolių pyragas
Ingredientai:
Margarino VILNIUS kepiniams 1 a.š.
nuluptų graikinių riešutų 180 g.
obuolių 600 g.
cukraus pudros 1 šaukštas
brendžio 125 ml.
kiaušiniai 5 vnt.
rudojo cukraus 300 g.
graikinių riešutų aliejus (tinka ir augalinis) 180 g.
miltų 330 g.
kepimo miltelių 1 šaukštelis
druskos 1 žiupsnelis
Paruošimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C.

2. Graikinius riešutus susmulkinkite ir pakaitinkite orkaitėje apie 10-15 min.

3. Išvalykite obuolius ir supjaustykite 1 cm kubeliais.

4. Dubenėlyje ištirpinkite Vilniaus margariną kepiniams ir cukrų, sudėkite obuolius ir ant silpnos ugnies pakaitinkite. Supilkite 2 šaukštus brendžio, išmaišykite ir nuimkite nuo ugnies.

5. Kiaušinius išplakitei dideliame dubenyje iki purumo. Palaipsniui pridėkite rudojo cukraus. Viską dar kartą labai gerai išplakti.

6. Mažu greičiu plakite ir tuo pat metu supilkite plona srove aliejų ir likusį brendį.

7. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska.

8. Visus produktus galiausiai sumaišome.

9. Kepimo formą išklojame kepimui skirtu popieriumi ir sudedame tešlą.

10. Kepame orkaitėje (temperatūra iki 180 °C) apie 30-45 min.

11. Išimkite pyragą iš formos ir atvėsinkite ant grotelių.

12. Iškepusį pyragą pabarstykite cukraus pudra.

Labai skanu su ledais ar pienu :)

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.