Varškės ir juodųjų serbentų pyragas
Ingredientai:
Biskvitui:
Margarino VILNIUS kepiniams 100 g
kiaušiniai 1-2 vnt
cukraus 100 g
druskos 1 žiupsnelis
vanilinio cukraus 1 a.š.
kepimo miltelių 1 a.š.
miltų 150 g
Varškės sluoksniui:
varškės 400 g
jogurto (be priedų) 0,5-1 litras
cukraus (galima ir daugiau) 3-4 v.š.
želatinos 10-15 g
Uogų sluoksnis:
juodųjų serbentų uogienės arba šviežių juodųjų serbentų su cukrumi (1 stiklinės talpa apie 100-120 ml) 2 stiklinės
Paruošimas:
Margariną ištirpiname ir išmaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais. Beriame žiupsnelį druskos, kepimo miltelių ir miltų.

Iš tešlos suformuojame biskvitinį lakštą ir kepame orkaitėje 180 laipsnių apie 20-25 min.

Kol kepa biskvitas pasigaminame varškę.

Sumaišome visus vaškės sluoksnio ingredientus (želatiną ištirpinti reikia nedideliame kiekyje vandens) ir išplakame su mikseriu.

Iškepusį ir atvėsusį biskvitą dedame į torto formą. Jei reikia biskvitą apipjaustome.

Ant biskvito sudedame varškės sluoksnį ir dedame į šaldytuvą bent 4 val.

Kai pyragas jau sustengęs ant viršaus užpilame juodųjų serbentų. Palaikome šaldytuve dar 1 val.

Skanaus!

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.