Kavos ir migdolų tortas
Ingredientai:
Skardai ištepti:
Margarino VILNIUS kepiniams 15 g
Biskvitui:
kiaušiniai 6 vnt
cukraus 150 g
miltų 170 g
kepimo miltelių 1 a.š.
maltų migdolų be odelės 100 g
Įdarui:
tirpios kavos miltelių 3 v.š.
kakavos miltelių 5 v.š.
riebios varškės 500 g
cukraus 100 g
grietinėlės 400 ml
migdolų likerio 4-6 šaukštai
abrikosų uogienės 5 v.š.
"Mascarpone" sūrio 250 g
biskvitinių lazdelių 20 vnt
Paruošimas:
Orkaitę įkaitinti iki 175 laispnių temperatūros. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti iki standžių putų.

Trynius iki purios masės išplakti su cukrumi.

Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, persijoti ant trynių masės. Suberti migdolus ir sudėti baltymus. Viską atsargiai išmaišyti. Tešlą supilti į 26 cm skersmens torto formą, išteptą margarinu. Kepti 40 min. Ataušinti.

Kavos ir kakavos miltelius sumaišyti su 3 šaukštais vandens ir sumaišyti su varške. Suberti cukrų. Įmaišyti standžiai išplaktą grietinėlę.

Biskvitą padalyti į tris sluoksnius, apšlakstyti likeriu ir aptepti džemu. 1/3 varškės masės tepti ant apatinio biskvito. Dėti antrą biskvitą ir aptepti antru kremo trečdaliu. Dėti paskutinį biskvitą. Likusį kremą sumaišyti su "Mascarpone" sūriu ir šiuo mišiniu aptepti visą tortą.

Šonus papuošti biskvitinėmis lazdelėmis, o viršų papuošti pagal savo fantaziją.

Labai skanus tortas.

Skanaus!

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.