Tortas "Gerbera"
Ingredientai:
Kepimo skardai ištepti:
Margarino VILNIUS kepiniams 15 g
Biskvitas:
kiaušiniai 3 vnt
miltų 30 g
krakmolo 30 g
cukraus 50 g
kepimo miltelių 1 a.š.
Įdaras:
"Mascarpone" 500 g
grietinėlės 1 indelis
cukraus 100 g
kokoso drožlių 2 pak.
Želatinos 1 pak.
Braškių 100 g
Paruošimas:
Orkaitę įkaitinti iki 175 laipsnių.

Iš nurodytų produktų išplakti tešlą, supilti į tortinę skardą, išteptą margarinu, ir pašauti į orkaitę 10 minučių. Patikrinti su mediniu krapštuku ar iškepė.

Želatiną užmerkti, kai išbrinks, tada ją ištirpinti, palikti atvėsti. "Mascarpone" išplakti su grietinėle, cukrumi ir plona srovele supilti atvėsusią želatiną.

Braškes sutrinti su blenderiu ir sudėti kremo masę, viską gerai išmaišyti ir padėti šiek tiek sustingti į šaldytuvą.

Iškepusį biskvitą atvėsinti ir padalinti į dvi dalis. Sutepti su sustingusiu kremu. Apiberti su kokoso drožlėmis (jei norite galite nuspalvinti kokoso drožles su valgomais dažais ar tiesiog nusipirkti jau spalvotų).

Viršų puošiame pagal savo fantaziją. Aš dariau iš pastilažo gerberas, todėl ir pavadinau savo tortuką "Gerbera".

Tiesiog pasakiško skonio ir grožio gavosi tortas.

Skanaus!

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.