Arbatiniai sausainiai
Ingredientai:
Margarino VILNIUS kepiniams 125 g
miltų 500 g
medaus 1,5 v.š.
cukraus 100 g
kiaušinis 1 vnt
sodos 1 a.š.
malto imbiero (jei nemėgstate, galima nedėti) 1,5 a.š.
cinamono 1 a.š.
sumaltų gvazdikėlių 1 a.š.
Paruošimas:
Į puodą įdėkite medaus, cukraus ir visus prieskonius.

Uždėkite ant ugnies, užvirinkite. Kai užverda, nuimkite nuo ugnies ir supilkite sodą. Turi pradėti gausiai putoti.

Kol mišinys yra karštas, įdėkite kapotų gabaliukų margarino ir maišykite, kol margarinas ištirps. Įmuškite į tą pačią masę kiaušinį ir suberkite miltus. Išminkykite tešlą.

Iškočiojame tešlą. Išspaudžiame iš tešlos sausainius, naudodami sausainių formas (žvaigždutės, širdelės ir pan.)

Sudedame ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir kepame 180 C orkaitėje 10-15 min.

P.S. gaunasi gana daug sausainių, tad ingredientų kiekius galima sumažinti.

Skanaus :)

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.