Šokoladinis keksas su uogomis
Ingredientai:
Margarino VILNIUS kepiniams 200 g
cukraus 250 g
kiaušiniai 4 vnt
druskos 1 žiupsnelis
vanilinio cukrau 1 pak.
romo arba brendžio (pagal skonį) 2 šaukštai
miltų 500 g
pieno 200 ml
kakavos arba šokolado 1,5 šaukštai
cukraus pudros 1 šaukštas
vyšnių (be kauliukų) 150 g
braškių 150 g
Paruošimas:
Margariną išplakame su cukrumi.

Suberiame druską, vanilinį cukrų ir įmušame kiaušinius, supilame romą.

Kai gerai išmaišome, suberiame vyšnias, smulkintas braškes ir dar kartą išmaišome.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais, kakava ar šokoladu ir po vieną šaukštą dedame į kiaušinio plakinį, nuolatos maišant.

Jei reikia šiek tiek įpilame ir pieno.

Tešlą sudėti į margarinu pateptą kepimo skardą ir kepti orkaitėje (180 C) apie 50 min.

Iškepusį keksą pabarstome cukraus pudra.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.