Pyragas "Sluoksniukas"
Ingredientai:
Skardos patepimui:
Margarino VILNIUS kepiniams 15 g
Bendrai tešlai:
kiaušiniai 6 vnt
cukraus 240 g
krakmolo 100 g
grietinės 2 v.š.
miltų 120 g
sodos 0,5 a.š.
Apatiniam sluoksniui:
slyvų 400 g
Viduriniajam sluoksniui:
aguonų 100 g
Viršutiniam sluoksniui
šokolado 100 g
kakavos 1,5 v.š.
Padažui:
kondensuoto saldinto pieno 1 indelis
Paruošimas:
Iš tešlai skirtų produktų pasigaminame nei per kietą, nei per skystą tešlą.

Tešlą pasidaliname į tris dalis.

Pirmąją dalį tešlos sumaišome su slyvomis. Slyvas reikia nulupti, išimti kauliukus ir sutrinti.

Antrąją dalį tešlos sumaišome su aguonomis.

Trečiąją dalį - ištirpintu šokoladu ir kakava.

Kepimo formą patepame margarinu VILNIUS kepiniams ir supilame pirmąjį sluoksnį, antrąjį ir galiausiai trečiąjį.

Kepame 175-200 C orkaitėje 40-45 min.

Viršų užpilame kondensuotu pienu jau iškepusį pyragą. Kas nemėgsta labai saldžiai, padažo galima nepilti arba dėti mažiau cukraus į tešlą.

Gero apetito!

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.