Kepurėtieji braškiniai keksai
Ingredientai:
braškių 200 g
margarino VILNIUS kepiniams 175 g
lazdyno riešutų 2 didelės saujos
migdolų riešutų (galite rinktis kitus savo mėgstamus) 2 didelės saujos
miltų (dėjau 3 šaukštus rupių kvietinių ir 2 šaukštus aukščiausios rūšies kvietinių miltų) 5 šaukštai
cukraus 125 g
kepimo miltelių 1 šaukštelis
kiaušinių baltymai 5
citrinos žievelė 1 tarkuota
citrinos sulčių 1 šaukštas
druskos 1 žiupsnelis
maskarponės sūrio 200 g
miltelinio cukraus 2 šaukštai
šviežių braškių papuošimui
vanilės esencijos 3 lašai
Paruošimas:
Riešutus paskrudiname orkaitėje 10 min. (200 C), nulupame lazdynų riešutų luobeles ir visus riešutus sumalame, paliekant stambesnių gabaliukų (aš mėgstu, kai smagiai krimsisi burnoje:).

Ištirpiname margariną "VILNIUS" kepiniams. Sumaišome miltus, kepimo miltelius, citrinos žievelę, riešutus, supilame margariną VILNIUS kepiniams ir išmaišome.

Tada supilame iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus su cukrumi ir druska. Atsargiai išmaišome iki vientisos masės. Suberiame ketvirčiais pjaustytas braškes į tešlą ir įmaišome.

Tešlą supilame į keksiukų formeles ir kepame 20 min. 200 C orkaitėje.
Iškepusius paliekame atvėsti iki kambario temperatūros.

Sumaišome maskarponę su citrinų sultimis ir milteliniu cukrumi ir tepame kremą ant keksų. Puošiame braškėmis.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.