Tortas "Žemuogėlė"
Ingredientai:
Biskvitas:
kiaušiniai 4
miltų 0,5 stikl.
krakmolo 0,5 stikl.
kepimo miltelių 1 a.š.
vanilinio cukraus 1 pakelis
Įdaras:
"Mascarpone" 500 g
grietinėlės (35%) 1 indelis
cukraus 4 v.š.
želatinos 30 g
biskvitinių pirštelių 10
žemuogių 2 saujos
Skardos aptepimui:
margarino VILNIUS kepiniams 1 v.š.
Paruošimas:
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.

Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išplakti su cukrumi, o baltymus iki standžių putų. Viską sumaišyti ir sudėti likusius produktus skirtus biskvitui.Tešlą supilti į 26 cm skersmens torto formą ir pašauti į orkaitę 10-15 min.

Paruošti įdarą. Želatiną užmerkti. Mascarpone išplakti su grietinėle, sudėti cukrų, ištirpinti išbrinkusią želatiną, truputį atvėsinti ir supilti plona srovele ir kremą.

Iškepusį biskvitą atvėsinti ant jo uždėti tapačią apvalią formą (jos rėmus) ir sluoksniuoti ant biskvito dėti dalį kremo, o ant jo viršaus sudėti biskvitinius pirštelius ir juos šiek tiek sulaistyti su pasaldintu vandenuku ir sudėti likusį kremą, o ant viršaus suberti žemuoges. Ir padėti į šaldytuvą porai valandų.

Skanaus!

PANAŠŪS RECEPTAI