Tortas "Vasara''
Ingredientai:
Lakštui iškepti reikės:
margarino VILNIUS kepiniams 100 g
kiaušinių 2
kokoso pieno ar grietinėlės 4 šaukštų
cukraus 3 šaukštų
miltų 3 šaukštų
kokoso drožlių 3 šaukštų
"Dansukker" vanilinio cukraus su tikrąja vanile 1 šaukštelio
kepimo miltelių 1 šaukštelio
Baltam sluoksniui reikės:
trintos varškės ,,President' 400 g
grietinėlės 400 g
"Dansukker" želė - cukraus ,,Multi' 360 g
Raudonam sluoksniui reikės:
šviežiai virtos nesaldžios braškių uogienės be tirščių 100 g
šviežiai virtos nesaldžios trintų juodųjų serbentų uogienės 100 g
"Dansukker" želė - cukraus ,,Multi' 180 g
Paruošimas:
Garuose ištirpinti margariną, sumaišyti su vanile, cukrumi, gerai išlaktu kiaušiniu, kokoso pienu ar grietinėle. Vis maišant suberti miltus su kepimo milteliais, kokoso drožles ir iškepti lakštą.

Baltam sluoksniui skirtą grietinėlę pusę minutės pavirti su žele - cukrumi. Kai atvėsta, sumaišyti su varškės kremu.

Serbentų ir braškių uogienes dar karštas sumaišyti tarpusavyje ir užvirti su žele - cukrumi.

Gaminti tortą:

Aš tai dariau torto formoje. ,,Blyną'' pašlakstyti kokoso pienu ar grietinėle. Supilti balto sluoksnio masę, palaukti kol beveik sustings ir užlieti jau atšalusiu raudonu sluoksniu. Puošti kokoso drožlėmis ir uogomis.

PANAŠŪS RECEPTAI