Vyšnaitė
Ingredientai:
Pagrindui:
miltų 250-300 g
margarino VILNIUS kepiniams 150 g
cukraus 150 g
kiaušinis 1
kepimo miltelių 1 šaukštelis
Užpildymui:
varškės 600 g
kiaušiniai 2
cukraus 150 g
grietinės 150 g
uogų: mėlynių / serbentų/ spanguolių / vyšnių - aš naudojau 800-900 g
Paruošimas:
1. Paruoškite tešlą:

persijokite miltus su kepimo milteliais.

Margariną supjaustykite gabalėliais, sudėkite į miltus ir sutrinkite.

Suberkite cukrų ir įmuškite kiaušinį, išminkykite tešlą.

Susukite į foliją ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.

2. Kol tešla šaldytuve paruošime užpildymą:

varškę triname per sietą, pridedame grietinės, kiaušinių ir cukraus. Viską gerai išsukame su maišytuvu iki vientisos masės.

3. Atšaldytą tešlą gerai iškočiojame ir suformuojame kepimo skardoje 4-5 cm aukščio pagrindą. Tešlą sudedame ant dugno, vidurį suspaudžiame, kad gautųsi kraštai aukštesni.

4. Ant pagrindo supilame išplaktą užpilą ir ant viršaus sudedame vyšnias be kauliukų.

5. Kepkite įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje 35 minutes.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.