Obuolių pyragas "Kitaip"
Ingredientai:
obuoliai 2
Tešlai:
margarino VILNIUS kepiniams 125 g
kiaušinis 1
brendžio 2 šaukštai
miltaų 300 g
Kremui:
kiaušinio tryniai 3
cukraus pudros 30 g
cukraus 30 g
pieno 300 g
miltų 30 g
vanilinio cukraus 1 šaukštelis
migdolų 50 g
Paruošimas:
Pirmiausiai pasigaminame kremą:

Kiaušinių trynius išplakame su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi ir cukrumi.

Supilame pieną, miltus, sukapotus migdolus ir gerai išplakame.

Gautą kremą pakaitiname ant silpnos ugnies apie 5 min. Neleiskite kremui užvirti.

Gautą kremą atvėsiname.

Gaminame tešlą:

Margariną supjaustome kubeliais ir sudedame į miltus. Įmušame kiaušinį ir supilame brendį. Viską gerai išminkome.

Iš pusės gautos tešlos formuojame pagrindą pyragui, o likusi tešlos dalis bus uždengimui.

Į tešlos pagrindą sudedame susmulkintus obuolius, užpilame kremu ir viršų uždengiame likusia tešla.

Kepame 150 laipsnių orkaitėje apie 1 valandą.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.