Saldi akimirka
Ingredientai:
Produktai biskvitui:
kondensuoto pieno 1 indelis
margarino VILNIUS kepiniams 50 g
kefyro 3 šaukštai
miltų 1 stiklinė
kakavos 2 šaukštai
kiaušinis 1
Produktai kremui:
grietinės 380 g
cukraus 1 stiklinė
citrinos rūgšties 0,5 šaukštelio
Paruošimas:
Kiaušinį išplakame, įpilame kondensuotą pieną, 2 šaukštus kefyro ir 1 šaukštelį sodos, užgesintos 1-ame šaukšte kefyro. Viską išmaišome ir sudedame išlydytą margariną bei miltus.

Masę padaliname į dvi dalis. Į vieną dalį įdedame kakavą. Abi dalis reikia kepti atskirai, apvalioje formoje apie 25min. 200ºC temperatūroje. Biskvitams iškepus, juos perpjauname horizontaliai per pusę ir padedame atvėsti.

Kol biskvitas atauš, pasigaminame kremą. Į dubenį įpilame grietinę, cukrų ir citrinos rūgštį. Viską gerai išmaišome mikseriu.

Vieną biskvito dalį dedame atgal į formą ir tepame kremą. Tai kartojame, kol uždedama paskutinė biskvito dalis. Tada dedame tortą į šaldytuvą ir laikome apie 2-3 valandas.

Ištraukus tortą iš šaldytuvo galima vietą užleisti fantazijai jį puošiant. Papuošimui galima panaudoti uogas, vaisius arba šokoladinį glajų.

Sėkmės gaminant ir skanaus :)

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.