Pyragas su slyvomis ir obuoliais
Ingredientai:
vaisių (obuoliai, slyvos) ~0,5 -0,75 kg
cukraus (priklausomai nuo vaisių saldumo) 3 šaukštai
cinamono 0,5 šaukštelio
citrinos sulčių 3 šaukštai
miltų 1,5 stiklinės
kepimo miltelių 1,5 šaukštelio
druskos žiupsnelis
cukraus 0,5 stiklinės
kiaušiniai 3
margarino VILNIUS kepiniams 6 šaukštai
pienos 0,5 šaukšto
Paruošimas:
Vaisius susmulkiname norimo dydžio gabaliukais ir sumaišome su cinamonu, citrinos sultimis ir 3 šaukštais cukraus, jei vaisiai rūgštūs.

Sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Suplakame kiaušinius su 0,5 stiklinės cukraus, sumaišome su tirpintu margarinu ir miltų mišiniu. Gerai išmaišome. Jei tešlą sunku išmaišyti iki vientisos masės, įpilkite šaukštą pieno. Galiausiai sumaišome tešlą su vaisiais.

Kepimo formą ištepame margarinu ir pilame tešlą. Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180 C laipsnių apie 45 - 50 minučių arba iki kol įbedus pagaliuką ant jo neliks tešlos.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.