Skanėstai iš Prancūzijos
Ingredientai:
Tešlai:
miltų 120 g
margarino VILNIUS kepiniams 100 g
cukraus 1 žiupsnelis
druskos 1 žiupsnelis
vandens 200 ml
kiaušiniai 3
Kremui:
kiaušinio trynių 6
krakmolo 50 g
pieno 500 ml
cukraus 140 g
vanilės ekstrakto 1 šaukštelis
Paruošimas:
Tešlos gaminimas:

Supilkite vandenį į puodą, sudėkite margariną, druską ir cukrų. Užvirkite. Kai užvirs sumažinkite ugnį.

Nuolat maišant beriame miltus. Maišome ir kaitiname ant ugnies, kol tešla nebelimpa prie puodo sienelių. Puodą nuimame nuo ugnies, o tešlą išimame į kitą dubenį. Tešlai leidžiame atvėsti ir mušame kiaušinius. Gerai išminkome.

Tešlą sudedame į maišelį ir galiuką prakirpę ant paruoštos kepimo skardos formuojame pyragėlius.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 35 minutes (arba iki įgaus auksinę rudą spalvą). Padidėja pyragėliai ne iš karto, po 15-20 minučių. Iškart po kepimo pyragėlius įduriame šakute arba padarome tris skylutes.

Kremo gaminimas:

Sumaišykite trynius su krakmolu, supilkite pieną, kuris reikalingas kremui. Viską supilame į keptuvę ar puodą, pridedame cukraus, vanilės ir užviriname.

Kai užverda, nukeliame nuo ugnies ir maišome dar 5 minutes, kol pravėsta.

Kremą pilame ant iškepusių pyragėlių.

Labai skanu :)

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.