Skanėstai iš Prancūzijos
Ingredientai:
Tešlai:
miltų 120 g margarino VILNIUS kepiniams 100 g cukraus 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis vandens 200 ml kiaušiniai 3 Kremui: kiaušinio trynių 6 krakmolo 50 g pieno 500 ml cukraus 140 g vanilės ekstrakto 1 šaukštelis
Paruošimas:
Tešlos gaminimas:
Supilkite vandenį į puodą, sudėkite margariną, druską ir cukrų. Užvirkite. Kai užvirs sumažinkite ugnį. Nuolat maišant beriame miltus. Maišome ir kaitiname ant ugnies, kol tešla nebelimpa prie puodo sienelių. Puodą nuimame nuo ugnies, o tešlą išimame į kitą dubenį. Tešlai leidžiame atvėsti ir mušame kiaušinius. Gerai išminkome. Tešlą sudedame į maišelį ir galiuką prakirpę ant paruoštos kepimo skardos formuojame pyragėlius. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 35 minutes (arba iki įgaus auksinę rudą spalvą). Padidėja pyragėliai ne iš karto, po 15-20 minučių. Iškart po kepimo pyragėlius įduriame šakute arba padarome tris skylutes. Kremo gaminimas: Sumaišykite trynius su krakmolu, supilkite pieną, kuris reikalingas kremui. Viską supilame į keptuvę ar puodą, pridedame cukraus, vanilės ir užviriname. Kai užverda, nukeliame nuo ugnies ir maišome dar 5 minutes, kol pravėsta. Kremą pilame ant iškepusių pyragėlių. Labai skanu :)
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2021 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|