Šokoladinis pyragas
Ingredientai:
Tešlai:
didelių kiaušinių (arba 4 vidutinio dydžio) 3
miltų 125 g
cukraus 220 g
krakmolo 125 g
kakavos 4 šaukštų
grietinėlės 35% 250 ml
kepimo miltelių 1 a.š.
Papuošimui/padažui:
juodojo šokolado 100 g
pieno 70 ml
Apšlakstymui:
citrinos sulčių 1 didelės
cukraus 7 šaukštų
vandens 8 šaukštų
brendžio 4 šaukštų
Paruošimas:
Į kiaušinių plakinį suberkite cukrų ir gerai išmaišykite. Atskirai išplakite grietinėlę ir įmaišykite į kiaušinių plakinį.

Miltus sumaišykite su krakmolu, kakava ir kepimo milteliais ir taip pat įmaišykite į tešlą.

Tešlą supilame į paruoštą kepimo formą ir kepame 40 minučių 160-180 laipsnių orkaitėje.

Kai pyragas iškeps, leiskite jam atvėsti iki kambario temperatūros.

Vandenį išmaišykite su cukrumi ir kaitinkite, kol ištirps cukrus. Įpilkite citrinos sulčių ir užvirinkite. Galiausiai supilkite brendį, pamaišykite 1 min. ir nuimkite nuo ugnies. Leiskite atvėsti.

Šiuo mišiniu užpilkite iškepusį ir atvėsusį pyragą.

Pyrago viršų papuoškite ir paskaninkite ištirpintu juoduoju šokoladu su pienu.

Skanaus!

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.