Aguoninės bandutės
Ingredientai:
cukraus 0,33 stiklinės
cinamono 2 a.š. mielių 2 g kiaušiniai 4 aguonų 1 stiklinė margarino VILNIUS kepiniams 30 g miltų 2 stiklinės pieno 0,5 stiklinės vanilės 0,33 šaukštelio razinų 1 sauja druskos 1 žiupsnis
Paruošimas:
Pienas sumaišomas su mielėmis, cukrumi ir 2 šaukštais cukraus. Ši masė paliekama pastovėti.
3 kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių ir išsukami su druska iki standžių putų. Tryniai sudedami į mielių masę ir masė išmaišoma. Mielių masė sumaišoma su baltymų masę bei miltais. Tešla minkoma iki vientisos masės. Taip pat supilamas ištirpintas margarinas ir masė toliau minkoma. Gerai išminkyta tešla paliekama padvigubėti. Aguonos išmirkomos ir permalamos. Jos sumaišomos su razinomis ir šiek tiek margarino. Tešla iškočiojama, dedamas įdaras ir susukama į ritinį. Jis supjaustomas į riekeles (bandutes). Kepama apie 15 minučių 180 C laipsnių temperatūroje.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|