Aguoninės bandutės
Ingredientai:
cukraus 0,33 stiklinės
cinamono 2 a.š.
mielių 2 g
kiaušiniai 4
aguonų 1 stiklinė
margarino VILNIUS kepiniams 30 g
miltų 2 stiklinės
pieno 0,5 stiklinės
vanilės 0,33 šaukštelio
razinų 1 sauja
druskos 1 žiupsnis
Paruošimas:
Pienas sumaišomas su mielėmis, cukrumi ir 2 šaukštais cukraus. Ši masė paliekama pastovėti.

3 kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių ir išsukami su druska iki standžių putų. Tryniai sudedami į mielių masę ir masė išmaišoma. Mielių masė sumaišoma su baltymų masę bei miltais. Tešla minkoma iki vientisos masės. Taip pat supilamas ištirpintas margarinas ir masė toliau minkoma. Gerai išminkyta tešla paliekama padvigubėti.

Aguonos išmirkomos ir permalamos. Jos sumaišomos su razinomis ir šiek tiek margarino.

Tešla iškočiojama, dedamas įdaras ir susukama į ritinį. Jis supjaustomas į riekeles (bandutes).
Išplakamas likęs kiaušinis su cinamonu, trupučiu margarino ir 4 šaukštais miltų. Šia mase aptepamos bandutės. Bandutės paliekamos 15 minučių pastovėti.

Kepama apie 15 minučių 180 C laipsnių temperatūroje.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.