Vaisių tortas
Ingredientai:
Trapios tešlos pagrindui: miltų 150 g
trynys 1
cukraus 3 šaukštai
margarino VILNIUS kepiniams 100 g
druskos 1 žiupsnelis
citrinos sutrintos žievelės 0,5
Įdarui:
varškės 500 g
vyšnių likerio 5 šaukštų
vanilės lazdelės 1
cukraus 100 g
želatinos 8 šaukštelių
grietinėlės 200 ml
braškių 200 g
Papuošimui:
apelsino 1
vyšnių 1 didelės saujos
braškių 8 didelių
Paruošimas:
Orkaitę įkaitinti iki 175 C temperatūros. Miltus persijoti ant lentos ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sudėti trynį, įberti cukrų, druskos, trintą citrinos žievelę, vanilinį cukrų ir margariną. Viską pradedant nuo išorės suminkyti į vientisą trapią tešlą. Ją iškočioti ant riebalais išteptos torto formos dugno ir kepti 10-12 min.

Įdarui varškę sumaišyti su vyšnių likeriu, susmulkinta vanilinės lazdelės šerdimi bei cukrumi. Įmaišyti ištirpintą želatiną. Į varškės masę sudėti iki standžios konsistencijos išplaktą grietinėlę.

Ant iškepusio ir atvėsusio vaisių torto pagrindo (torto forma turi būti su nusiimančiais šonais) dedame nuplautas braškes, supilame varškės įdarą ir paliekame šaldytuve bent 2 valandoms.

Torto viršų puošiame turimais vaisiais.

Skanaus!

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.