Serbentų sausainiai
Ingredientai:
Tešlai:
neriebios trintos varškės 175 g
pieno 6 šaukštai
augalinio aliejaus, be kvapo 6 šaukštai
cukraus 75 g
kiaušinis 1
druskos žiupsnelis
miltų 300-320 g
vanilinio cukraus 1 a.š.
kepimo miltelių 1 a.š.
Įdarui:
margarino VILNIUS kepiniams 50 g
cukraus 2 šaukštai
serbentų 150 g
migdolų ar kokoso apibarstymui
Paruošimas:

Nuplauname uogas ir pašaliname kotelius (jei serbentai buvo sušaldyti, atšildykite). Sudedame visus tešlos ingredientus ir sumaišome maišytuvu, jei reikia įdedame daugiau miltų. Išmaišytą tešlą padaliname į 8 dalis, padarome paplotėlius ir sudedame ant kepimo popieriaus. Ant kiekvieno paplotėlio dedame margarino, padaliname uogas ir pabarstome viršų cukrumi bei plonomis migdolų skiltelėmis. Kepame 175 laipsnių temperatūroje 15-20 min.

PANAŠŪS RECEPTAI